Lauren Verbrugh is een geboren en getoge Rotterdamse. In 1997 geboren in Rotterdam West, opgegroeid in het nieuwe Zuid. . Tijdens het maken van tv-programma ‘Elevator 010’ voor OPEN Rotterdam in 2014/2015, wist ze dat ze de journalistieke kant op moest. Maar na de HAVO op het Rudolf Steiner College te hebben behaald, besloot ze een eerst nog een tussenjaar te nemen.  In dit jaar heeft ze gewerkt bij kledingwinkel Sissy-Boy en gespaard om een taalcursus Spaans te kunnen doen in de Spaanse stad Valencia. In 2015 begon Lauren aan haar studie journalistiek aan de School voor Journalistiek Utrecht. Hiernaast is ze actief geworden bij de Opleidingscommissie Journalistiek en de Feestcommissie van Studievereniging LeF.

Na het honourproject ‘PaduaTV’, waarin Lauren samen met studiegenoot Lotte Boon een item maakte over het vinden van nieuws op straat, besloten ze dit project uit te breiden. Via JongerenBijdrageRegeling hebben Lotte en Lauren met subsidie in de zomer 6 afleveringen gemaakt van Summer in the City. In deze serie zijn ze dwars door Rotterdam gegaan, op zoek naar verhalen en avonturen in komkommertijd. Sindsdien zijn Lotte en Lauren samen actief voor OPEN Rotterdam als OPEN Vloggers.

Al snel wist Lauren dat ze reisjournaliste wilde worden, met voorbeelden als Floortje Dessing en Tom Waes. In 2016/2017 kreeg ze de kans om voor TMI.news naar Mumbai, India te vliegen om YouTube-ster Anisha Pooja te interviewen. Naast het item over India, produceert Lauren meer voor TMI.news

In haar derde studiejaar is Lauren begonnen als stagaire bij KOKOMO Media, productiehuis van Floortje Dessing en Remco van Puffelen waar ze onder andere meewerkt aan ‘Floortje naar het Einde van de Wereld’.

Comments are closed.